Skriftligt utbildning

Utbildningen är uppdelad i tre faser eller grader. Dessa graderna motsvarar traditionella indelningen av de gamla druiderna: Barder Ovater och Druider. Varje grad har en egen inledning (initiation) som man kan göra ensam hemma eller i en grove.

När man börjar med utbildningen blir man automatiskt medlem i OBOD.

Har man börjat med utbildningen så erhåller man per grad varje månad ett paket med fyra lektioner (gwersu), tidningen Touchstone och extra material i ett år.

För att se om kursen är rätt för dig kan man beställa ett introduktionspaket till att börja med. I detta paket finns två broschyrer: Wild Wisdom - An Introduction to The Order och Sacred Grove. Man får också de två första gwersi (lektioner) från bardiska utbildningen så man kan se hur de ser ut. De innehåller övningar som verkligen visar Druidens Väg så man kan uppleva det på riktigt istället för att bara läsa om det.

Om du känner att kursen passar dig kan du beställa resten av bardiska kursen. För att hjälpa dig på vägen finns det en tutor som du kan kontakta via post eller e-mail. Vissa kontaktar deras tutor ofta, andra sällan.
Du erhåller också ett komplett index,  the Book of Ritual, de åtta säsongsceremonierna, the Bardic Companion och en CD.

Man kan börja med utbildningen när som helst och man kan ta så mycket tid man vill. Man kan avsluta en grad per år men de flesta tar mer tid än detta.

Utbildningen finns nu i sju språk, men tyvärr inte än på svenska.

Här hittar man mer information om utbildningen på OBODs engelska hemsida.

Vill man beställa kursen kan man följa länken här. Priserna för kursen visas också här (på engelska).